HomeNovostiPredstavljen BMW i8 Roadster

Predstavljen BMW i8 Roadster

BMW nastavlja da piše poglavlje o svom hibridnom sportskom automobilu predstavljajući novi i8 Roadster. Ovog novembra, nemački proizvođač automobila je otkrio da ova verzija ima veću bateriju, što znači da ima veći domet i kapacitet. Možda je najbolje od svega to što je BMW i8 sada dostupan u kabriolet verziji sa mekim krovom koji se može spustiti za samo 15 sekundi pri brzini od 50 kilometara na sat. Krov se otvara pritiskom na dugme i potpuno je električni.

Sličnost

BMW i8 je sportski automobil, hibrid, pa čak i kabriolet što mu daje futurističku atmosferu. Debitovao je na Salonu automobila u Los Anđelesu pored ažurirane Coupe verzije. Osnove ova dva su iste: plug-in hibridni pogon, aluminijumska šasija sa karoserijom automobila od ugljeničnih vlakana i aluminijuma.

I Coupe i Roadster opremljeni su sistemima za pomoć u vožnji koji uključuju: kontrolu udaljenosti pri parkiranju, ograničenje brzine i informacije o zabrani prolaza, pomoćnik za duga svetla, upozorenje o sudaru i pešaku, kao i funkcije pogleda odozgo i bočnog pogleda.

Šta je novo?

Ono što je drugačije u ažuriranoj verziji je baterija koja sada ima kapacitet od 11,6 kVh (prethodna je imala 7 kVh), tako da će automobil moći da pređe još više kilometara, i to brže. 1,5-litarski trocilindrični motor sada proizvodi 231 konjsku snagu (ranije je proizvodio 228), a električni motor sada proizvodi 143 konjske snage (prethodno je proizvodio 131).

To znači da i8 kupe sada ima ukupno 374 konjske snage i ubrzava od 0 do 100 kilometara na čas za 4,2 sekunde, dok je za Roadster verziju potrebno 4,4 sekunde. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 kilometara na sat. Sa poboljšanom baterijom, ovaj automobil može da dostigne 105 kilometara ili čak 120 kilometara u eDrive režimu vožnje sa samo električnom energijom.

BMW i8 će biti u prodaji sledećeg proleća. Cena još nije objavljena, ali će početi od 135 hiljada dolara. Više informacija biće dostupno u maju 2018. godine, kada se ovo vozilo pojavi u zastupnicima.

Popularno

spot_img