HomeSavetiKupovina novog automobila

Kupovina novog automobila

Ovo je veliki korak, ali ne mora uvek da bude stresan. Morate biti spremni da se nosite sa ovim na način na koji možete imati koristi od toga kratkoročno i dugoročno. U nastavku je navedeno nekoliko stvari koje će vam pomoći u ovom zadatku i nekoliko pitanja koja morate sebi da postavite pre nego što donesete ovu odluku.

Idemo redom

Pokušajte da privatno prodate svoj stari automobil, jer ćete biti u boljoj pregovaračkoj poziciji ako prodavcu pristupite kao kupac u gotovini. Kupovina novog vozila krajem meseca može biti povoljna – prodavci možda nisu postigli svoj cilj prodaje za mesec. To znači da će biti željni brze prodaje koja će biti dodata njihovom ciljnom broju.

Za vas to znači bolji dogovor. Saznajte koliko vredi vaša zamena delova pre nego što odete kod prodavca. Naterajte ga da navede cenu razmene dela i da vidi kako se upoređuju. Koja garancija dolazi sa novim vozilom? Da li bi ubacili dužu garanciju, 12 meseci putarine, ili zaista neke auto patosnice i taj Alpine stereo?

Proširite svoje mogućnosti

Kupujte okolo, na kraju krajeva, trošite mnogo novca. Lokalni prodavac može misliti da ima zatvoreno tržište, ali morate da istražite. Telefonirajte prodavcu u vašoj susednoj zemlji. Oni će možda imati više iskustva u pružanju pomoći jer će prepoznati moguću prodaju i proviziju za sebe. U ovoj situaciji uvek imajte na umu – slično za slično. Ako je drugi prodavac jeftiniji, ponovo kontaktirajte svog lokalnog prodavca i dajte mu priliku da vam sklopi bolju ponudu ili ćete otići negde drugde.

Tokom ovog procesa, najbolje je da ostanete ljubazni i trebalo bi da požnjete nagrade. Ako možete da sačekate još malo, kontaktirajte specijalizovanu kompaniju koja može nabaviti isti automobil sa specifikacijama u Velikoj Britaniji na kontinentu, obično je mnogo jeftinije. Mada budite oprezni jer će proizvođači uskoro morati da se usklade sa ostatkom Evrope.

Popularno

spot_img