HomeMehanikaAko ovo ne znate – Nemojte voziti

Ako ovo ne znate – Nemojte voziti

Za svakog vozača je važno da zna osnove glavnih problema u automobilu, kao što se od njega traži da zna da vozi. Evo nekoliko osnovnih stvari koje morate da naučite napamet da biste bili u redu vozač:

Zamena sijalica na svetlima i pokazivačima pravca

Zamena sijalice zahteva da imate rezervnu sijalicu i nekoliko minuta vremena.

Pristup sijalicama dizajna automobila je dizajniran da bude lak. Metoda zamene sijalica se razlikuje od automobila do automobila, ali je generalno veoma jednostavna i zahteva vrlo malo vremena.

Zamena osigurača na električnim instalacijama automobila

Osigurači na automobilima su najslabiji delovi električnih instalacija automobila. Svaka struja struje koja premašuje naznačenu snagu osigurača dovešće do pregrevanja osigurača. Sagorevanjem, osigurači štite ostale električne instalacije i uređaje u tom električnom kolu.

Do povećanja struje u električnom kolu iznad granice može doći usled kratkog spoja u električnim instalacijama ili nepravilnog rada jednog od uređaja. Desiće se da morate da zamenite jedan od osigurača i da nastavite da putujete bez gubljenja vremena.

Dim iz izduvnih cevi

Ako vaš automobil emituje plavi dim, to znači da postoji problem sa uljem i da gori. Ako primetite ovaj problem, redovno proveravajte ulje. Teško je dati pravu dijagnozu sivog dima. Uzrokuju ga slični kvarovi kao što su plavi dim, sagorevanje ulja i loš turbopunjač. Zato je potrebno proveriti ulje, ali i potrošnju goriva jer obično ovi nedostaci čine veću potrošnju. Ako vidite beli dim, to može predstavljati uobičajenu kondenzaciju unutar izduvnog sistema.

Međutim, veći oblak belog dima može predstavljati opasnost od oštećenja glave cilindra i pucanja zidova bloka motora, što zahteva skupe popravke. Ne treba zanemariti ovaj problem. Crni izduvni dim znači veliku potrošnju goriva. Prva stvar koju treba proveriti su klimatski filteri, usisni senzori, brizgaljke goriva i regulator pritiska.

Popularno

spot_img