Tretman vode – procesna oprema


Kvalitet i bezbednost na usluzi profesionalaca.

 

Mix dizajnira i proizvodi kompletnu liniju za tretman ulazne vode kao i za tretman otpadne vode i to tako da se mogu povezaati u nizu, kako bi se dobio stepen čistoće toliko niskih vrednosti da zadovoljava najstože zakonske kriterijume u oblasti zaštite životne sredine.
Mix oprema je proizvedena 100% od strane specijalizovanog stručnog kadra, koji se u procesima rada u fabrici u Oćimianu (Italija) koristi vrhunskim mašinama poslednje generacije.
Šta više, Mix obezbeđuje efikasan konsalting, dizajn i tehničku podršku kada je u pitanju izbor osnovne i dodatne opreme.

Hemijsko-fizički tretman vode

Upotreba aktivnih supstanci (deterdženata) za pranje vozila, motora, šasija i slično, podrazumeva stvaranje otpadne vode koja u manjoj ili većoj meri sadrži ulje, vosak i deterdžent u emulzji. U ovom slučaju, kada je u pitanju tretman otpadne, vode mehanički tretmani kao što su sedimentacija taloženjem i odmašćivanje nisu dovoljni. Iz tog razloga, otpadna voda se odvodi pomoću cevi u akumulacioni rezervoar sa ciljem daljeg upumpavanja u sud za tretman otpadne vode koji je u potpunosti napravljen od AISI 304 nerđajućeg čelika. Tu se otpadna voda ponovo meša i automatski joj se dodaje reaktant koji omogućuje separaciju vode od rastvorenih komponenti (isprva rastvorenih pa pretvorenih u blato). Čista voda i blato se skupljaju na sloju automatski procesirajuće celuloze – filtera , ili alternativno, u celuloznoj vreći – filteru, (što zavisi od modela za tretman otpadne vode), koji razdvaja čistu vodu od blata koje se skuplja u specijalnom spremniku za taloženje. Zahvaljujući gore opisanom procesu, hemijsko-fizička jedinica za tretman vode garantuje odlaganje otpadne vode u glavni vodovodni sistem, poštujući pri tom sve standarde i propise.

Fizički tretman vode

Fizički tretman otpadne vode je neophodan u svim industrijskim i zanaskim aktivnostima koji u svojim procesima rada stvaraju otpadnu vodu koja sadrži biorazgradive materije (kao na primer samouslužne, portalne, tunelske i druge autoperionice). Fizički tretman otpadne vode se sastoji od kombinovanog sistema filtracije i apsorpcije vode koja se tretira. Mehanički procesi kao što je sedimentacija i odmašćivanje moraju da se vrše pre jedinice za fizički tretman. Mix filteri za jedinice za fizički tretman se sastoje od više vrsta uglja uključujući i aktivni ugalj i kvarc koji imaju visoku sposobnost filtriracije zagađujućih materija, poštujući pri tome brzinu protoka vode koja se tretira.

Jedinica za aeraciju

Ubacivanje kompresovanog vazduha u otpadnu vodu je postupak koji se često koristi u procesu reciklaže otpadne vode. Cilj ovog procesa je da se izbegne stvaranje anaerobnih bakterija i posledično neprijatnih mirisa. Na zahtev, Mix može da isporuči opremu za tretman otpadne vode koja sadrži spcijalne difuzore koji se smeštaju u spremnik reciklirane vode.

DEFERIZATOR

DEFERIZATOR

OMEKŠIVAČ VODE

OMEKŠIVAČ VODE

OSMOZA

OSMOZA

PDF200

PDF200

PC300

PC300

PCE300

PCE300

PF

PF

Comments are closed